Boston Acoustics

Nieuws

Persbericht

Boston Acoustics kondigt nieuwe surround-speakerset aan

Boston Acoustics heeft een nieuwe surround-speakerset uitgebracht met de naam SoundWare XS 5.1. De set bestaat uit vijf kleine satellietspeakers, voorzien van zowel een tweeter als een speaker voor de middentonen, en een subwoofer.

De speakerset zal in september op de markt komen voor een adviesprijs van 499 euro. De SoundWare XS 5.1 is leverbaar in de kleuren zwart en wit.

De satellieten van de SoundWare XS 5.1-speakerset zijn voorzien van een 64mm-woofer voor de middentonen, die bij een frequentie van 5KHz het stokje overgeeft aan de tweeter met een doorsnede van 13mm. De satellietspeakers werken op 8ohm en hebben een frequentiebereik van 150Hz tot en met 20kHz. Door de veelhoekige vorm van de satellietspeakers zijn deze met de meegeleverde muurbevestiging in bijna elke hoek en stand te plaatsen. De satellieten zijn aan de voorkant voorzien van een metalen grille.

Het vermogen voor de satellieten wordt geleverd door de 100W-versterker die in de subwoofer is ingebouwd. Deze versterker kan een piekvermogen afleveren van 250W. De behuizing van de subwoofer is gemaakt van plastic en in de kast huist een 203mm-speaker voor de lage tonen. Het frequentiebereik hiervan bedraagt 50Hz tot en met 150Hz.